Όλο το Λάχι στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής στον Πειραιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2014

 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΧΙΩΤΩΝ ” Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΆΜΠΟΣ ”

 

 

 

 

images

 

Στη κατάμεστη αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά ” Άγιος Παύλος” απο Λαχιώτες και φίλους, έγινε η εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, ο τέως Πρόεδρος Συνδέσμου Νεαπολιτών ” Τα Βάτικα ” και νυν πολιτευτής ΑΝΕΛ Κ. Μιχάλης Μηνόγιαννης, απο τον Σύλλογο Αγιονικολαϊτών ”ο Καβομαλιάς ” ο Πρόεδρος Κ. Γιάννης Δελακοβίας, απο τον Σύνδεσμο Νεαπολιτών ” Τα Βάτικα ” η Κα. Γκόλφω Μέντη, απο τον Σύλλογο Φαρακλιωτών ” Ευαγγελίστρια ” ο Κ. Βαγγέλης Φλεβάρης, ο Κ. Δημήτρης Φλεβάρης και οι παλαιοί μας Δάσκαλοι Κα. Ευαγγελία Τσίρου και Κ. Διονύσιος Τουμπέκης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί πολύ για την τιμή που μας έκαναν και τους εύχεται και του χρόνου να ειναι καλά να παραβρεθούν.

Αξιοσημείωτο γεγονός της εκδήλωσης η ανακοίνωση του Προέδρου Χαράλαμπου Βατίστα, στον χαιρετισμό του, σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αγορά Στέγης του Συλλόγου στον Πειραιά. ”Με την ευκαιρία οτι οι τιμές των ακινήτων αυτή την εποχή ειναι χαμηλές, βάζουμε σαν βάση του ποσού για την αγορά στέγης το 1/3 του Ταμείου μας, στη συνέχεια ξεκινάει ένας μαραθώνιος ,ας πούμε, για την συγκέντρωση των υπόλοιπων χρημάτων” είπε ο Πρόεδρος. Η απόφαση έγινε αποδεκτή απο το κοινό το οποίο και χειροκρότησε.


Στο πλαίσιο των βραβεύσεων/απονομής τιμητικών διακρίσεων ο Σύλλογος απόνειμε τιμητική διάκριση σε τρία επίτιμα μέλη του:

 

1)       Τον Νικόλαο Εμμ. Αλειφέρη (διετέλεσε ως Πρόεδρος)

 

2)       Την Φιλίτσα Χαρ. Λαλούση (διετέλεσε ως Γραμματέας)

 

3)        Τον Δημήτριο Κων. Χαραμή (διετέλεσε ως Αντιπρόεδρος)

 

Επίσης Βράβευσε δώδεκα (12) Λαχιωτόπουλα τα οποία εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας :

 

1)Την Αλειφέρη Ελένη, του Παύλου: Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

   2)Τον Αλειφέρη Αναστάσιο του Θεοδώρου : Τμήμα Χημικών Μηχανικών (TXM), της Πολυτεχνικής          Σχολής του Πανεπιστημίου   Πατρών.

3)       Τον Βαρβαρέσσο Παναγιώτη, του Γεωργίου : Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Ρόδος –  Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

4)   Την Βαρβαρέσου Χαραλαμπία, του Μιλτιάδου: Σχολή Νομικής, Κομοτηνή – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

5)Την Βατίστα Αγγελική του Νεκταρίου : Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης,  Βόλος – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

6)    Την Καραστατήρα Χρυσούλα του ιερέως Αντωνίου : Τμήμα Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιέργειας – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

7)     Την Κουβουτσάκη Γεωργία, του Πολυχρονίου : Τμήμα Μαθηματικών – Πανεπιστήμιο Πατρών

 

8)    Την Λαλούση Δέσποινα, του Ιωάννου : Δομικών Έργων, Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

 

9)    Τον Μέντη Παναγιώτη του Νικολάου: Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

10)  Την Μήλα Παναγιώτα του Λεωνίδα, το γένος Παπαδάκου: Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων – Πανεπιστήμιο Πατρών

 

11)     Τον Tσιγκούνη Παναγιώτη του Ιωάννου: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας

 

12)  Την Χαραμή Χριστιάννα,  του Εμμανουήλ: Σχολή Νομικής, Κομοτηνή – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

 

2014-02-02 19.14.02 

 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ταμίας του Συλλόγου Μαρίκα Κοτσώνη.

2014-02-02 18.51.25

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Π. Βατίστας απευθύνει χαιρετισμό.

72884_635505949850328_2146742885_n

 

H Γραμματέας του Συλλόγου Ειρήνη Ν. Μηνόγιαννη προλογίζει την απονομή τιμητικής διάκρισης των επίτιμων μελών.

1011224_635506819850241_785465297_n

Ο υπεύθηνος νεολαίας του Συλλόγου Νικόλαος Λαλούσης (εκπαιδευτικός), προλογίζει την Βράβευση των παιδιών.

2014-02-02 19.01.48

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Εμμ. Αλειφέρης απευθύνει χαιρετισμό.

     1000957_635506579850265_1953257811_n

Το επίτιμο Μέλος Φιλίτσα Χ. Λαλούση  απευθύνει χαιρετισμό.

1012276_635506733183583_1293031352_n

Το επίτιμο Μέλος  Δημήτριος  Κ. Χαραμής   απευθύνει χαιρετισμό.

1600995_635507506516839_1219469499_n

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Χαράλαμπος Τουμπέκης απευθύνει χαιρετισμό.

71439_635505373183719_960643826_n

Τα αναμνηστικά Βραβεία για τα παιδιά και οι αναμνηστικές πλακέτες για τους επίτιμους.

2014-02-02 19.35.21

Ο Αιδεσιμότατος πατέρας Αντώνιος Καραστατήρας  ευλογεί την πίτα.

Όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου επί της σκηνής.

2014-02-02 19.35.53

Ο Πρόεδρος κόβει την Πίτα.

2014-02-02 19.36.05

Τα κομάτια της Βασιλόπιτας και τα μπουκαλάκια με το ποτό (κέρασμα) τα οποία έγιναν με αγάπη και επιμέλεια απο τις Κυρίες του Συλλόγου.

2014-02-02 19.47.32

Ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Τσουκαλάς περιχαρής στο φακό.

Επειδή η Βασιλόπιτα σας άρεσε και μας ζητήσατε τη συνταγή σας τη παραθέτουμε:

1) 1/2 κιλό φαρίνα κοσκινισμένη

2) Λίγο αλάτι

3)Ένα κουταλάκι γλυκού Μπεϊκιν

4) Πέντε (5) αυγά (χώρια οι κρόκοι απο τα ασπράδια που τα χτυπάω μαρέγκα)

5) Δύο (2) φλιτζάνια ζάχαρη

6) Ένα (1) Βιτάμ

7) 1/2 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

8) Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

9)1/2 φλυτζάνι γάλα

10) 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

11) 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

12) Μία βανίλια

13)1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

14) 1/2 φλιτζάνι κονιάκ

15)1 1/2 (ενάμιση) φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα.

Εκτέλεση: Χτυπάω καλά στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτω τους κρόκους έναν-έναν, το ξύσμα, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτω στο μείγμα την πορτοκαλάδα που μέσα έχω διαλύσει τη σόδα, χτυπώντας συνέχεια. Βάζω το αλάτι και τη βανίλια, χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι που μέσα του έχω ανακατέψει το μπέϊκιν. Ρίχνω το κονιάκ και το γάλα. Στο τέλος ρίχνω τα καρύδια και με το χέρι χρησιμοποιώντας σπάτουλα, ανακατεύω με προσοχή να μη φουσκώσει η μαρέγκα. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί 32 εκατοστών, βάζω λαδόκολλα και ρίχνω το μείγμα της βασιλόπιτας. Ψήνω στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50′ (πενήντα λεπτά) έως μία ώρα. Δοκιμάζω τη μέθοδο του μαχαιριού, αν έχει ψηθεί. Όταν κρυώσει βγάζω τη λαδόκολλα και βάζω νόμισμα. Τέλος βάζω ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!!

 

Both comments and pings are currently closed.